Utrecht, 4 Oktober 2019

Arjen Lubach brengt eigen comedyspecial uit via door ODMedia Group geleverde dienst.

Arjen Lubach heeft de registratie van zijn theatershow Arjen Lubach Live! exclusief uitgebracht via zijn eigen website: www.arjenlubach.nl. ODMedia heeft de strategie en techniek achter dit streaming platform begeleid en opgeleverd.

Arjen Lubach is vooral bekend als host van het populaire TV-programma Zondag Met Lubach. De satirische nieuwsshow trekt miljoenen kijkers en gaat regelmatig viral met clips op social media en YouTube. De video van “America First, Netherlands Second” was een wereldwijde hit. Arjen Lubach schreef ook meerdere boeken en is actief als danceproducer.

Het afgelopen jaar sloeg Zondag Met Lubach een seizoen over, omdat Lubach een oude liefde op wilde pakken: het theater. In het verleden speelde hij met diverse theatergezelschappen op talloze podia in het hele land. Zijn eerste solovoorstelling Arjen Lubach Live! (2018) is zeer succesvol te noemen met meer dan honderd uitverkochte zalen, waaronder meerdere keren het Internationaal Theater Amsterdam (de voormalige Stadsschouwburg). Op deze locatie is de show ook opgenomen en is deze registratie is via www.arjenlubach.nl tegen betaling te bekijken. Een unieke gebeurtenis.

Lubach heeft dit mogelijk kunnen maken in samenwerking met ODMedia. ODMedia heeft een specialistische comedy afdeling die stand-up en cabaretvoorstellingen distribueert op alle mogelijke manieren. Naast distributie op reguliere platformen als YouTube, Netflix, KPN, Ziggo, Videoland, Spotify en iTunes biedt ODMedia artiesten de mogelijkheden om hun content op hun eigen platform te streamen. Arjen Lubach is de eerste Nederlandse cabaretier van dit kaliber die zijn show op deze manier aanbiedt aan zijn fans.

Eric Looge van ODMedia Group: “Ik ben erg trots dat we als partner mee konden denken met Arjen over de manier waarop hij zijn show aan de fans kon aanbieden. We hebben samen diverse mogelijkheden onderzocht, van reguliere kanalen tot heel specifieke oplossingen, en voor Arjen bleek een eigen platform de ideale manier.”

Arjen Lubach: “Ik ben heel blij met mijn eigen platform! De creatieve wereld is aan het veranderen, makers spreken rechtstreeks hun publiek aan, meer dan ooit. Er zijn YouTubers van negentien met een bereik dat vele malen groter is dan dat van de meeste tv-programma’s. Er zijn Instagrammers met zoveel volgers, dat ze met één post van hun billen meer mensen bereiken dan kijkers van het Journaal. Daar kun je inhoudelijk natuurlijk genoeg van vinden, maar an sich vind ik dat een interessante ontwikkeling. Ook mijn bereik is groot genoeg dat ik kan zeggen: ik bied mijn grappen rechtstreeks aan aan de mensen die ze willen horen. Zo kan ik de vorm, inhoud, verspreiding en het contact met de kijkers helemaal zelf in de hand houden.”

English translation will follow asap.

Foto:
Emil de Jong / Kijklens

Leave a Reply